Blog

Articole pentru Suflet

Despre depresie

Depresia este diferită de supărări.

Moartea cuiva drag, pierderea unui loc de muncă sau sfârșitul unei relații sunt experiențe dificile pentru orice persoană. Este normal să simți o supărare profundă în aceste situații. Cei care experimentează asemenea pierderi se caracterizează adesea ca fiind depresivi.

Dar a fi supărat nu înseamnă neapărat să fii depresiv. Este adevărat că și dacă ești supărat și dacă ești depresiv simți o tristețe adâncă și chiar ai o dorință de a te retrage din viața socială dar există și mari diferențe între aceste două trăiri:

  • In supărări, tristețea se manifestă în valuri, existând și perioade pozitive, în timp ce în depresie, dispoziția generală, interesul, scade pe o perioadă mai lungă de timp.
  • În supărări, oamenii iși mețin încrederea în sine; în depresii, sentimentul comun este acela de lipsă de valoare, de dezgust față de propria persoană.
  • Pentru anumite persoane, moartea unei ființe dragi este un motiv de depresie adâncă, în timp ce, pentru alte persoane, este un doar un motiv de supărare adâncă;

A face diferența între cele două sentimente – depresie sau supărare –  este important, pentru a primi ajutorul sau tratamentul de care ai nevoie.

De ce Dumnezeu săvârșește minuni?

Voi reda în cele ce urmează o istorioară a Părintelui Paisie care ne explică natura minunilor pe care le săvârșește …

Sfaturi

Vă dau sfaturi pe care, uneori, s-ar putea să nu le aflați în altă parte” Eu vă dau sfaturi pe care, uneori, s-ar …