Vindecarea prin credință

Vindecarea prin credință. Ce se întâmplă când ne rugăm.

Cercetătorii ruşi au dovedit că oamenii se pot vindeca prin credinţa. Cercetătorii din Sankt Petersburg au reuşit să găsească şi dovada, descoperind mecanismul “material” al fenomenului divin.

“Rugăciunea este un remediu puternic. De asemenea, şi atingerea moaştelor. Nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar poate reface şi psihicul labil al bolnavului”, a declarat Valery Slezin, directorul Institului de Cercetare Neuropsihologică din Sankt Petersburg. Profesorul Slezin a mai făcut un lucru neobişnuit. A măsurat “puterea” rugăciunii.

El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări care se rugau şi a descoperit un fenomen neobişnuit şi anume “scurt-circuitarea ” activităţii cerebrale a cortexului. Acest fenomen nu poate fi observat decât la bebeluşii de trei luni, când se află la sânul mamei lor şi se simt în siguranţă.

Slezin a numit această stare una de “veghe” şi a demonstrat că este vitală pentru fiecare persoană. Este cunoscut faptul ca bolile sunt cauzate, în special, de situaţii negative care ne afectează starea psihică. Se pare că, în timpul unei rugăciuni grijile trec în planul doi sau chiar dispar de tot.

De ce Dumnezeu săvârșește minuni?

Voi reda în cele ce urmează o istorioară a Părintelui Paisie care ne explică natura minunilor pe care le săvârșește …

Sfaturi

Vă dau sfaturi pe care, uneori, s-ar putea să nu le aflați în altă parte” Eu vă dau sfaturi pe care, uneori, s-ar …